fredag 5. november 2010

Blogginnlegg – Victoria

Boken Victoria har mange trekk fra dens litterære periode, nyromantikken. Naturen er et viktig middel i skildringen av teksten stemning. Naturen beskrives dypt og dyrene og fuglene er i harmoni med hovedpersonen Johannes. Følelseslivet noe som nettopp Hamsun er kjent for og han tidligere kritiserte for å sjeldent blitt brukt skildres også.


Johannes er ganske irrasjonell og velger å følge sin stahet helt til slutten, og han prøver stadig vekk å imponere Victoria, han vil heller følge en blindvei og være forelsket i henne selv om han ikke kan få henne og burde finne seg en annen.


Victoria har et slags forhold til Johannes hele veien men velger å utnytte hans kjærlighet og pengene til den andre mannen i boka Otto. Til slutt sier hun at hun elsket han men det gjør ikke så mye forskjell når hun kunne brutt fri og vært sammen med Johannes siden han ventet på henne hele livet, i tillegg dør Otto, men hun velger å være vekk fra Johannes på grunn av tidsperiodens syn på kjærlighet på tross av samfunnsklasser.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar